Zwitserse tennisser Schnyder Patti: biografie, sportcarrière, persoonlijk leven

Inhoudsopgave:

Patti Schnyder, wiens biografie in dit artikel wordt gepresenteerd, is een van de beroemdste Zwitserse tennissers. Tijdens haar sportcarrière werd ze de winnaar van vele prestigieuze toernooien.

Eerste successen in de grote sport

Schnyder Patti werd geboren in december 1978 in Bazel. Op 14-jarige leeftijd nam de Zwitserse tennisser voor het eerst deel aan het ITF-toernooi. In 1994 begon Patti Schnyder constant deel te nemen aan professionele competities, en kwam zelfs in de TOP-100 van de beste tennissers ter wereld.

1995 bracht de eerste serieuze prestaties voor de atleet. Op 14 mei bereikte ze de finale van het ITF-toernooi in Nitra, Slowakije, waar ze met vertrouwen de Chileense Barbara Castro versloeg in drie sets. Een week later werd Schnider Patti de winnaar van een soortgelijke wedstrijd in Presov. Deze keer liet ze geen kans over aan de Tsjechische Jana Ondrousovei (6:0, 6:1).

biografie van patty schnider

Een maand later won de tennisster op haar geboortegrond in Zwitserland het volgende ITF-toernooi in Courella en in september bereikte ze de finale in Athene. In datzelfde jaar debuteerde Schnyder in Zürich op wedstrijden onder auspiciën van de WTA. Dankzij succesvolle optredens kon ze het seizoen eindigen op 152 in de rating.

BIn 1996 bleef Patti Schnider, voor wie tennis niet alleen een hobby was geworden, maar ook een manier om veel geld te verdienen, actief deelnemen aan internationale competities. Ze bereikte in april de finale van het ITF-toernooi in het Spaanse Murcia. In september herhaalde ze dit resultaat in Bratislava. Een week later bereikte de atlete voor het eerst in haar carrière de finale van het WTA-toernooi in Karlovy Vary (Tsjechië), waar ze in drie sets verloor van de Belgische Ruksandra Dragomir.

In hetzelfde jaar werd Schnyder Patti deelnemer aan de Olympische Spelen in Atlanta, waar ze haar prestaties in de eerste ronde afrondde. Ze maakte ook haar Grand Slam-debuut. Op de Australian Open slaagde de 18-jarige atlete er niet in zich te kwalificeren, maar ze slaagde erin door te breken in de hoofdtabel van competities in Londen en Parijs. De hoogste ranking van Schnyder in 1996 was 58e in het enkelspel.

Deelnemen aan de wereldtenniselite

In 1997, op de banen van de Australian Open, zorgde Patty Schnyder voor een kleine sensatie toen ze erin slaagde door te breken in de vierde ronde van de competitie. Bovendien versloeg ze in de openingswedstrijd het achtste reekshoofd Iva Majorli. De tennisser presteerde met succes op verschillende toernooien en steeg tegen het einde van het seizoen naar de 26e plaats op de wereldranglijst.

patty schnider tennis

Het volgende jaar was een van de meest succesvolle in de hele carrière van Schnyder. Ze begon het seizoen met een overwinning op het WTA-toernooi in Hobart, Australië, en een maand later, in de finale van soortgelijke wedstrijden in Hannover, versloeg ze de Tsjech Jan Novotna in drie sets. In mei had Patti zijn gelijke niet op de gravelbanen van Madrid, en inJuli - Oostenrijkse Maria-Linkowitz en Italiaans Palermo.

De optredens in het dubbelspel waren niet minder succesvol. In een duet met de Oostenrijkse Barbara Schett won Schnider het WTA-toernooi in Hamburg en bereikte ook de finale in Palermo en Amelia Island.

Niet zonder succes bij de Grand Slam-toernooien. Op de banen van Rolland Garros en de US Open bereikte Patti Schnyder de kwartfinales. Dit gaf haar het recht om deel te nemen aan de Grand Slam Cup. Op dit toernooi versloeg ze de toenmalige nummer één van de wereld Martina Hingis in de halve finale, maar verloor in de beslissende wedstrijd van de beroemde Venus Williams.

In augustus 1998 behaalde de atlete een record voor haar 11e plaats op de wereldranglijst in het enkelspel en 29 in het dubbelspel.

Na een schitterend seizoen in de carrière van de Zwitserse tennisser kwam er een recessie. In de drie daaropvolgende jaren won Schnyder twee WTA-toernooien in de Gold Coast (Australië) en Pattaya (Thailand), en bereikte hij ook meerdere keren de finale in zowel enkel- als dubbelspel. Bij de Grand Slam-toernooien is Patty nooit verder gekomen dan de vierde ronde.

Terugkeer van de ster

Vanaf 2002 begon Schneider Patti haar status als wereldsportster te herwinnen. Na de finale van het supertoernooi in Charleston en het WTA-toernooi in Zürich te hebben gewonnen, slaagde de Zwitser er opnieuw in door te breken in de Top 20.

Patty Schnider-prestaties

Schnyder begon langzaam in vorm te komen en verklaarde zichzelf in 2005 opnieuw luid. Ze won twee WTA-toernooien en bereikte in nog drie andere de finale. Dit seizoen Patti voor het eerst in zijn carrièrehaalde de Top 10 op 7.

Het jaar daarop slaagde Schnyder er niet in om een enkel prestigieus toernooi te winnen, maar door constant in de finales en halve finales te komen, kon ze haar plaats in de top tien tennisspelers ter wereld behouden

Einde van speelcarrière

Na twee schitterende seizoenen bleef Patty Schnyder regelmatig de finale van het toernooi halen, maar dit gebeurde steeds minder. In de Grand Slam-toernooien kwam ze nooit verder dan de vierde ronde in het enkelspel, en verder dan de kwartfinales in het dubbelspel.

In 2010 begon Schnyder blessures na te jagen: eerst waren er problemen met de voeten en daarna met de achillespees. In mei 2011 besloot Patti haar spelerscarrière te beëindigen.

Vier jaar later keerde Schnyder terug naar de ITF-toernooien, nadat hij ze in twee seizoenen twee keer had gewonnen.

Prestaties voor het nationale team van Zwitserland

patty schnider

18-jarige Patty Schnyder, wiens prestaties destijds voor haar spraken, werd voor het eerst uitgenodigd om de eer van haar land te verdedigen tijdens de Fed Cup in 1996. Met zes overwinningen in zeven wedstrijden hielp ze Zwitserland naar de tweede Wereldgroep.

Een jaar later versloeg Schnyder samen met Martina Hingis het Slowaakse duet Gabshudova-Zrubakova in de beslissende wedstrijd en nam vervolgens deel aan de nederlaag van het Argentijnse team. Hierdoor kon het Zwitserse team doorstromen naar de elite-divisie.

In 1998 creëerden Schnyder en Hingis een klein wonder met hun overwinningen in de Fed Cup, waarmee ze hun team naar de finale brachten, waar ze verloren van Spanje.