Tennisser Kevin Anderson: biografie en sportcarrière

Kevin Anderson is een beroemde Zuid-Afrikaanse tennisser. Tijdens zijn sportcarrière wist hij veel professionele competities te winnen en in 2017 werd hij Grand Slam-finalist.

Biografie

Kevin Anderson werd geboren in mei 1986 in Johannesburg. Hij begon op zesjarige leeftijd met tennissen met zijn jongere broer Gregory.

Een paar jaar later verhuisde Kevin naar de VS, waar hij niet alleen tennis speelde met lokale junioren, maar ook een opleiding volgde. Na zijn afstuderen aan de Universiteit van Illinois koos Anderson ervoor om een carrière als professionele tennisser na te streven.

Eerste stappen in tennis

Op 18-jarige leeftijd maakte Kevin Anderson zijn eerste optreden op het Futures Series-toernooi in Gaborone (Botswana). En het debuut was gewoon fenomenaal - de Zuid-Afrikaanse tennisser won deze wedstrijd.

Tennisser Kevin Anderson won in totaal twee toernooien in de futures-serie en bereikte de finale in nog eens vijf. Hij heeft ook vier hardcourttitels in het dubbelspel.

In 2007 won Kevin Anderson voor het eerst de Challenger. In september heeft hijwerd de beste op harde oppervlakken in New Orleans.

Begin volgend jaar begaf Anderson zich voor het eerst naar het Australian Open Grand Slam-toernooi, waar hij niet verder kwam dan de eerste ronde. Een paar maanden later schopte hij het tot de finale van het ATP-toernooi. Door deze successen kwam hij in de top 100 van tennisspelers ter wereld.

In het parenklassement ging Kevin ook merkbaar vooruit. Dit werd mogelijk gemaakt door overwinningen op verschillende Challengers. Ik heb Anderson en de Olympische Spelen in Peking niet gemist. De 22-jarige Zuid-Afrikaanse tennisser bereikte de tweede ronde in het enkelspel, en viel in de eerste ronde uit in het dubbelspel.

In 2009 lachte het geluk zelden naar de Zuid-Afrikaanse tennisser. In alle prestigieuze toernooien werd hij uitgeschakeld in de eerste ronde of in de kwalificatie. De enige troost was de gewonnen "Challenger" in San Remo (Italië). Het is niet verwonderlijk dat hij aan het einde van het jaar zakte naar 161 plaatsen op de ATP-ranglijst.

Kevin Anderson Tennis

In 2010 verbeterden de prestaties van Kevin Anderson aanzienlijk. Hij won op de gravelbanen van Button Rouge. Op de US Open wist Anderson de derde ronde van de competitie te halen. In hetzelfde stadium stopte hij bij het ATP-toernooi in Toronto.

Eerste overwinningen in professionele carrière

2011 was een keerpunt in de carrière van een tennisser. In februari werd Kevin Anderson de beste op de banen van zijn geboorteland Johannesburg en won hij voor het eerst het ATP-toernooi. Dit droeg bij aan zijn snelle promotie naar de ATP-ranglijst. Daarnaast herha alt hij zijn optreden op de US Open vorig jaar, enbereikt ook de kwartfinales in Miami. Anderson eindigde het seizoen op de 32e plaats in de ranglijst van de beste tennissers ter wereld.

Het volgende jaar begon goed voor Kevin. In Australië bereikte hij de derde ronde en herhaalde deze prestatie vervolgens op de banen van Roland Garros. Ook won hij het ATP-toernooi in Delray Beach (VS). Deze resultaten bleven dat seizoen echter de beste voor Anderson.

Weg naar wereldwijde bekendheid

2013 was waarschijnlijk het meest succesvolle jaar voor Kevin in zijn sportcarrière. Helemaal aan het begin van het seizoen bereikte hij de finale in Sydney, waar hij voor het eerst de vierde etappe van de Australian Open bereikte. In april wordt de tennisser finalist in Casablanca (Marokko), en in juli herha alt hij dit resultaat in Atlanta (VS). Anderson presteerde goed op Roland Garros, waar hij de vierde etappe bereikte. Op de banen van Wimbledon vloog hij uit in de derde. Dankzij zijn prestaties kwam Kevin aan het einde van het seizoen in de top 20 van spelers ter wereld.

Na een nogal ongelijk jaar voor Anderson in 2014, liet hij tennisexperts opnieuw over hem praten. Hij wordt de winnaar van het ATP-toernooi in Winston-Salem (VS), en wist vervolgens door te dringen tot de kwartfinales van de US Open. Kevin Anderson's uitstekende tennistechniek heeft hem naar nummer 12 op de wereldranglijst gebracht.

Kevin Anderson tennisser

In 2017 bereikte de Zuid-Afrikaanse tennisser, die het Amerikaanse staatsburgerschap aannam, de finale op de US Open, een van de Grand Slam-toernooien. Helaas verloor Anderson hier van RafaelNadal.