Tomas Berdych is een slimme vertegenwoordiger van het Tsjechische tennis

Inhoudsopgave:

Tomas Berdych is een Tsjechische tennisser uit Monaco. De eenendertigjarige Tsjech heeft tijdens zijn carrière meer dan tien serieuze enkeltoernooien en twee in het dubbelspel weten te winnen. Hoewel zijn carrière niet uitstekend is.

Carrière

Tomasz Berdych begon van kinds af aan met tennissen. Op twaalfjarige leeftijd wist hij een van de toernooien in Tsjechië te winnen. Tomas begon zijn professionele carrière in 2002. In zijn eerste jaar op professioneel niveau wist de Tsjechische tennisser op te klimmen naar de 800e positie op de ATP-ranglijst.

Tomasz Berdych

Tomas liet zijn hoogste resultaat zien in de ranglijst van professionele tennissers aan het einde van het voorjaar van 2015, toen hij vierde werd in de ATP-tabel. Op dit moment neemt de Tsjech de veertiende plaats in. Op 16 juni crashte hij uit het toernooi in Stuttgart, en een paar weken eerder op de French Open verloor Berdych in de tweede ronde.

Tomasz Berdych's Grand Slam-uitvoeringen

Het debuut van de Tsjech op een van de vier belangrijkste tennisevenementen vond plaats tijdens de American Open van 2003. Op dat toernooi wist Tomas de eerste ronde door te komen, waarna hij in de tweede etappe de competitie verliet.rond.

In 2004 kwam Berdych opdagen voor de eerste Grand Slam van het seizoen, de Australian Open. Opnieuw kwam Tomas niet voorbij de tweede ronde. Hij verloor in drie sets van de bekende Amerikaan Andre Agassi, die op dat moment de vierde plaats op de ATP-ranglijst bekleedde.

Tomas Berdych tennis

De meest succesvolle Grand Slam voor Tomasz Berdych is Wimbledon 2010. Op die wedstrijden wist de Tsjech de finale te bereiken. De eerste ronde was Tomas makkelijk, hij versloeg de Kazachse Golubev. In de tweede ronde van het toernooi versloeg Tomasz Berdych de Duitser Becker, waardoor hij slechts één set kreeg. In de derde ronde was de Tsjechische tennisser nog één stap verwijderd van degradatie, maar wist Denis Istomin in vijf wedstrijden te verslaan. In de kwartfinale versloeg Tomasz Berdych de koploper, Roger Federer. In de halve finale opnieuw een lastige tegenstander - het derde racket van de wereld - Novak Djokovic. En weer was de overwinning voor de Tsjech. In de finale verloor Tomasz Berdych van de Spanjaard Rafa Nadal.