Averina Dina Alekseevna zijn samen met haar zus Arina de nieuwe sterren van het Russische ritmische gymnastiekteam. Het meisje werd geboren in augustus 1998. Hij is een meester in sport van internationale klasse.

Dina's familie en jeugd

Dina Averina komt uit de regio Nizjni Novgorod. De vader van het meisje is een voetballer Alexei Averin. De moeder van de atlete, Oksana Averina, deed in het verleden ook aan turnen. Dina en Arina hebben ook een zus, Polina, die lid was van het Russische ritmische gymnastiekteam. De eerste coach van Arina en Dina Averin was Irina Belova. Volgens de mentor waren beide meisjes van kinds af aan veeleisend van zichzelf en zeer hardwerkend.

Tot de leeftijd van 12 hadden beide zussen groeiproblemen. Dit dwong de coach tot het sturen van de leerlingen voor een volledig onderzoek, inclusief een analyse van de botten en vingerkootjes. Er werden geen pathologieën vastgesteld, maar artsen adviseerden om het dieet aan te passen en adviseerden ook om de belastingen te veranderen. Al snel waren de meisjes in staat om hun leeftijdsgenoten in hoogte in te halen.

Carrièrestart

Dina Averina begon haar professionele sportcarrière op 13-jarige leeftijd. Toen werd zetrainen aan de basis van het Russische nationale team in Novogorsk. Het meisje werd opgemerkt tijdens de Young Gymnast-wedstrijd en coach Vera Shatalina nodigde de zussen uit bij haar thuis. In 2014 werd Dina de winnaar van het Moskouse kampioenschap ritmische gymnastiek. Bij de volgende wedstrijd, die in 2014 in Israël wordt gehouden, wordt het meisje de tweede en de eerste plaats wordt toegekend aan haar zus Arina.

Met coach Irina Viner

Op de Wereldkampioenschappen in Lissabon wint Dina Averina twee bronzen medailles in de allround en in het lintnummer. Daarnaast wordt ze bekroond met een zilveren medaille in de foeliecompetitie. In hetzelfde jaar, op het Russische kampioenschap, ontving de turnster brons voor haar optreden met een lint en zilver voor een nummer met een hoepel. Daarna waren er veel bronzen, zilveren en gouden medailles op verschillende club- en internationale competities.

Absolute overwinning

Vorig jaar nam Dina deel aan het Russische kampioenschap en won ze een gouden medaille in de all-round. Deze prestatie maakte de atleet de absolute kampioen van Rusland in 2017.

In hetzelfde jaar neemt Dina Averina deel aan de Thiers Grand Prix en wint ze 4 gouden medailles. 2017 was een bekroond jaar. Op de Europese kampioenschappen wordt Dina Averina drievoudig Europees kampioen, nadat ze 3 gouden medailles heeft gewonnen: in het team rondom, in de oefening met een lint en met een hoepel. De zussen worden de leiders van het Russische nationale team genoemd.

En in 2018 wordt Dina de absolute wereldkampioen met 5 gouden medailles!