De beste atleten van Kazachstan van de afgelopen 2017

Inhoudsopgave:

Aan het einde van het jaar houden sommige sportinformatiepublicaties een enquête onder hun lezers om de beste atleten in Kazachstan te bepalen. Als gevolg hiervan presenteert elk portaal zijn eigen versie van categorieën en nominaties. Het identificeren van de beste is een proces van constant debat. Laten we daarom ons eigen onderzoek doen, gebaseerd op de gemiddelde beoordeling van alle verkregen resultaten. In dit artikel hebben we de beste atleten van Kazachstan verzameld, wiens namen nu worden vermeld in de wereldsportbeoordelingen.

1e plaats - Gennady Golovkin (boksen): 75, 3% van de stemmen

In 2017 had de beroemde atleet van Kazachstan - bokser Gennady Golovkin (ook bekend als Triple G) slechts 2 gevechten. De eerste vond plaats op 18 maart tegen Daniel Jacobs om de kampioenstitel in vier categorieën tegelijk (IBF, WBA, WBO, WBC). In hetzelfde gevecht werd de titel van superkampioen gespeeld volgens het tijdschrift The Ring. Ook dit is een ingrijpende gebeurtenis. Gennady Golovkin is al een kampioen in alle vermelde statussen. Daarom verdedigde de Kazachse bokser alleen zijn titel.

Gennady Golovkin

In de professionele carrière van Golovkin was dit gevecht het eerste in termen vanhet feit dat de bokser een gevecht van 12 ronden leidde. Het was moeilijk. Gennady bewees echter opnieuw de superioriteit van de wereldkampioen in zijn gewichtscategorie.

Het tweede gevecht vond plaats op 16 september 2017 tegen de Mexicaan Saul Alvarez. Aan de vooravond van het gevecht waren alle media van de wereld vol krantenkoppen dat het gevecht sensationeel was. Alle riemen van Gennady Golovkin werden aan de lijn gezet. De jury besloot een gelijkspel af te kondigen. Dit zorgde voor veel controverse onder experts en boksfans. Kazakh Triple G had geen eerdere remises in zijn carrière.

Gennady Golovkin had een ongelooflijk succesvol jaar en verdient het om nummer één te zijn in de ranglijst van de beste atleten in Kazachstan.

2e plaats - Kairat Eraliev (boksen): 7,3% van de stemmen

27-jarige bokser Kairat Yeraliev won een gouden medaille op het Wereldkampioenschap Boksen 2017 in Hamburg en won ook brons op het Aziatisch kampioenschap in Tasjkent in het bantamgewicht (tot 56 kg). Nadat hij de Amerikaan in de finale had verslagen, bracht Kairat Yeraliev het eerste goud voor zijn land op het wereldkampioenschap.

Kairat Eraliev

3e plaats - Akzhurek Tanatarov (freestyle worstelen): 3,7% van de stemmen

De top drie atleten van de Republiek Kazachstan worden afgesloten door Akzhurek Tanatorov, die in 2017 een gouden medaille wist te winnen op de Aziatische kampioenschappen en een bronzen medaille op de Wereldkampioenschappen in de gewichtscategorie tot 70 kg. Eerder won de atleet brons op de Olympische Spelen van 2012. Het is verrassend dat in onze top alle prijzen werden ingenomen door vertegenwoordigers van vechtsporten. Toeval? Nauwelijks.

AkzhurekThanatorov

4e plaats - Meirambek Ainagulov (Grieks-Romeins worstelen): 3, 1% van de stemmen

In augustus 2017 werd Meirambek de vice-kampioen van de wereld in de gewichtscategorie tot 59 kg (wedstrijden werden gehouden in Parijs). In mei van hetzelfde jaar won de Grieks-Romeinse strijder de zilveren medaille op de Aziatische competitie in New Delhi.

Kazachstan won goud

Veel experts voorspelden de atleet een onvoorwaardelijke overwinning op de Wereldkampioenschappen in Parijs. Het pakte echter een beetje anders uit. Meirambek Ainagulov is een jonge en veelbelovende worstelaar. Daarom is het heel goed mogelijk dat hij ons volgend jaar zal behagen met grote overwinningen.

5e plaats - Alexey Lutsenko (wielrennen): 2,7% van de stemmen

Kazachse wielrenner Alexey Lutsenko

Professionele Kazachse wielrenner Alexei Lutsenko werd het afgelopen jaar de gouden medaillewinnaar van de vijfde etappe van de Vuelta a España, de kampioen van Azië in Bahrein, en wist ook brons te behalen in de eendagskoers Dwars door Vlaanderen (Holland) en eindigde triomfantelijk de vijfde etappe van de Ronde van Almaty (4 keer op rij gewonnen). Het indrukwekkende resultaat van Alexei verdient zeker een hogere plaats. Maar wat te doen als fietsen niet populair genoeg is in Kazachstan.

6e plaats - Nikita Panasenko (wielerbaan): 2,6% van de stemmen

Nikata Panasenko wielrenner

Deze weinig bekende Kazachse wielrenner wist twee gouden medailles te winnen op het WK-wielrennen. Nikita Panasenko maakte indruk op de fans van Kazachstan. Dit gebeurde toen hij strategisch zijn belangrijkste concurrent - de Griekse wielrenner Christos Volikakis - versloeg en de gouden medaillewinnaar werd. Deze man is de toekomst van het Kazachse fietspad.

7e - Albert Linder (gewichtheffen): 2,5% van de stemmen

Albert Linder

Albert Linder is een jonge gewichtheffer uit Kazachstan die succes behaalde op de Aziatische kampioenschappen in 2017 (Ashgabat) in de gewichtscategorie tot 69 kg. In hetzelfde jaar won de atleet een gouden medaille op de Summer Universiade in Taipei. Zijn belangrijkste concurrent was de Noord-Koreaanse atleet Kim Myung-hyuk. Albert slaagde er echter in hem te verslaan met slechts twee van de drie mogelijke pogingen.