Lewis Hamilton: wereldkampioen carrière

Inhoudsopgave:

Anonim

Lewis Hamilton is een beroemde Britse Formule 1-coureur. Nu speelt hij voor het Mercedes-team, waarmee de piloot in 2013 een contract tekende. Lewis is niet getrouwd. Geruchten over de romantische relatie tussen Lewis Hamilton en Rihanna verschenen vaak in de pers, maar de racer zelf verklaarde herhaaldelijk dat hij de beroemde zanger al heel lang kende en dat ze gewoon vrienden waren.

Carrièrestart

Lewis werd geboren in 1985. Op 11-jarige leeftijd begon hij met karten, zoals de meeste Formule 1-coureurs. In 2001 nam hij deel aan de winterserie van de Formule Renault. Hamilton reed vier races en eindigde als 5e algemeen zonder ook maar één medaille te winnen.

Lewis Hamilton en Rihanna

Debuut en kampioenschap

In 2007 won Hamilton in zijn eerste race brons. Iedereen was geschrokken van het debuut van de Brit. Maar dat was nog maar het begin. Bij de Grand Prix van Maleisië werd Lewis Hamilton de tweede, daarna won hij zilver in Bahrein, Spanje en Monaco. De zesde en zevende etappe van de Formule 1 werden "goud" voor de piloot. Voor de eerste keer stapte Lewis op de hoogste trede in Canada, en de tweede keer - in de VS. Verder won Hamilton brons in Frankrijk en Groot-Brittannië. Daarna was er een storing -9e plaats op de Europese Grand Prix. Na de mislukking was Lewis Hamilton onmiddellijk in staat om te winnen - de Grand Prix in Hongarije bracht de piloot het derde goud in zijn carrière.

Vervolgens kon de Brit gedurende drie etappes niet één keer winnen, slechts één keer dat hij de tweede plaats behaalde. In Japan wist Lewis Hamilton opnieuw te winnen. De 16e Grand Prix van het seizoen, die plaatsvond in China, was een ramp voor de atleet. De piloot kon de race niet afmaken en maakte het zichzelf veel moeilijker om voor de kampioenstitel te strijden. In de laatste race van het seizoen, in een van de bochten, viel de auto van Hamilton stil. Hij eindigde op de zevende plaats, waardoor hij in zijn debuutseizoen geen F1-kampioen kon worden.

Lewis hamilton

Maar de Brit hoefde niet lang op de titel te wachten. Het volgende seizoen was hij in staat om de Formule 1 te winnen. Na het winnen in Australië eindigde Lewis als 5e in Maleisië, hij was 13e in Bahrein. Daarna kon hij terugkeren naar het podium. De renner behaalde respectievelijk de 3e, 2e en 1e plaats in Spanje, Turkije en Monaco. Na met pensioen te zijn gegaan tijdens de Grand Prix in Canada en de 10e plaats op de etappes in Frankrijk, wist Hamilton in vijf opeenvolgende races 4 podiums te winnen, waarvan 2 goud. Lewis behaalde zijn laatste overwinning in het kampioenschapsseizoen in China. Met 98 punten won de Brit het algemeen klassement.

Tweede en derde kampioenschappen

De volgende vijf seizoenen werkten niet voor Lewis Hamilton. Hij eindigde het seizoen drie keer als vierde en twee keer als vijfde. In slechts 5 seizoenen wist de racer 13 overwinningen te behalen. In 2014 kon Hamilton de Formule 1-titel heroveren.

Australische Grand Prix Lewis kon er niet bij zijntot het einde, maar won toen 4 overwinningen op rij. In de zesde etappe, die plaatsvond in Monaco, werd Hamilton de tweede. In Canada slaagde hij er niet in om voor de tweede keer van het seizoen te finishen. Dan was er nog de Grand Prix van Oostenrijk, waar Lewis Hamilton de zilveren medaille won. Een andere overwinning werd behaald in hun geboorteland UK, gevolgd door 3 derde plaatsen. In België verliet de Brit opnieuw de baan, maar toen wist hij 6 etappes van de 7 te winnen. 384 punten maakten van Hamilton een tweevoudig Formule 1-kampioen.

Lewis Hamilton Grand Prix

Een jaar later won hij voor de tweede keer op rij de Formule 1, met 10 overwinningen. In twee seizoenen is de Brit er maar één keer niet in geslaagd om het podium te halen, als je de races waarin hij niet finishte niet meerekent. De Brit won vorig seizoen 10 etappes en werd tweede in het klassement. Dit jaar staat Lewis Hamilton op de 2e plaats na 4 etappes.